aicore news

EXTINDEREA PORTOFOLIULUI DE PRODUSE AICORE CONSUMER PE PIAȚA REPUBLICII MOLDOVA.

EXTINDEREA PORTOFOLIULUI DE PRODUSE AICORE PE PIAȚA REPUBLICII MOLDOVA.

Compania AICORE continuă să își dezvolte și să-și extindă portofoliul, inclusiv pe teritoriul Republicii Moldova. Datorită acestui fapt, piața farmaceutică a țării s-a reumplut cu două medicamente ginecologice moderne.

În noiembrie 2021, în Republica Moldova a fost înregistrat primul medicament ca alternativă la terapia de substituție hormonală - Aivial. Medicamentul este produs de partenerii noștri olandezi Aicore Life Sciences în Franța, manufactura Cenexi.

Principalul ingredient activ al Aivial este tibolona, ​​un steroid anabolic care are acțiune estrogenică și progestagenă. Aivial poate ajuta la ameliorarea simptomelor precum bufeurile, starea de dispoziție scăzută și scăderea apetitului sexual. In plus, Aivial previne pierderea osoasă, reduce uscăciunea vaginală si dispăreunia.

Conform studiilor clinice, Aivial poate fi o alternativă eficientă la terapia de substituție hormonală clasică bazată pe utilizarea de estrogen și progestagen.

Tot în ianuarie 2022, a fost înregistrat al doilea medicament, un inel contraceptiv vaginal - AiRing. Medicamentul este la fel produs de compania europeană Aicore Life Sciences, dar deja în Belgia, manufactura Mithra Pharmaceuticals CDMO S.A.

AiRing conține o combinație de două substanțe active, - etonogestrel și etinilestradiol, care se eliberează din inel introdus în vagin, ajutand la inhibarea ovulației.

Aceasta este o metodă progresivă de contracepție cu administrarea vaginală a hormonilor. Prin metoda de administrare vaginală hormonii nu trec prin tractul digestiv, trecerea inițială prin ficat lipsește. Administrarea vaginală de hormoni cu eliberarea constantă a unei doze mici și strict definite asigură un fond hormonal stabil fără vîrfuri si declinuri in timpul zilei, ceea ce ofera un ciclu mai regulat in comparație cu pastile.

Importul de medicamente în Republica Moldova este planificat pentru al treilea trimestru al anului 2023.
MD articles